Bill Cosby heeft toegegeven dat hij zijn positie heeft gebruikt om vrouwen over te halen tot het hebben van seks met hem. 

Dat blijkt uit verklaringen die gebruikt zijn in een rechtszaak tegen Cosby, meldt The New York Times

In de verklaringen doet de de acteur uit de doeken hoe hij te werk ging. Hij schept daarbij op over zijn ontmoetingen en veelal worden zijn daden in de verklaringen in detail beschreven. 

Cosby zou vrouwen onder meer aangeboden hebben om hun mentor te zijn. Ook zou hij vrouwen aangeboden hebben om hen advies te geven op het gebied van acteerwerk, waarna hij vervolgens seks met ze had.

In een specifiek geval zou hij daarnaast bijzondere interesse getoond hebben in de ziekte van de vader van een van de vrouwen, om vervolgens met haar het bed te kunnen delen. 

Signalen

In de verklaringen stelt Cosby onder meer dat hij goed is in het opvangen van signalen van vrouwen. "Ik denk dat ik een heel behoorlijke lezer ben van mensen en hun emoties. Ook in deze romantische of seksuele dingen, of hoe je ze ook wilt noemen," zei hij.

Cosby zou er daarnaast financieel op allerlei manieren voor hebben gezorgd dat zijn vrouw niet achter zijn daden kon komen.