Rossana Kluivert, die twee jaar geleden te horen kreeg dat ze lymfeklierkanker had, zegt dat haar man Patrick Kluivert er in de moeilijke tijd altijd voor haar is geweest.

"Mijn ziekte heeft ons dichter bij elkaar gebracht", aldus Kluivert zaterdag in Trouw.

"Nachtenlang heeft hij op een matrasje naast de bank gelegen, omdat ik te ziek was om naar boven, naar de slaapkamer te gaan", vertelt Kluivert.

Die hulp hoort wat haar betreft ook bij het huwelijk. "Ik zou voor hem precies hetzelfde doen. Als ze ooit iets van mij nodig hebben om zijn leven te redden, een arm, een been, een nier of wat dan ook, dan geef ik het. Logisch toch? Maatjes laten elkaar niet in de steek."

Bidden

De styliste zegt dat ze ging bidden toen ze ernstig ziek werd. "Wachtend op de uitslag van een beenmergpunctie heb ik letterlijk op mijn knieën gezeten en gesmeekt dat die kanker zich niet in mijn hele lichaam zou hebben uitgezaaid."

Ze gaat echter zeker niet elke zondag naar de kerk. "Ik ben wel eens jaloers op mensen die op zo'n manier gelovig kunnen zijn. Ik geloof in iets vaags; ik vóel het allemaal wel, maar ik heb er gewoon geen naam voor."

Na een paar jaar chemotherapie is de ziekte volgens Kluivert nu onder controle.