Virginia van Eck, de 22-jarige vriendin van Peter Jan Rens, heeft hartklachten en wil kilo's afvallen. Drie weken geleden moest ze door haar hartproblemen met spoed naar het ziekenhuis. 

"Ik was thuis en voelde me plotseling niet goed worden. Ik stond op van mijn stoel en sloeg gelijk tegen de grond. Mijn hart ging enorm te keer en ik voelde het aantal hartkloppingen steeds sneller worden", vertelt ze aan Bekende Buren.  

Peter Jan belde meteen een ambulance, waarna Virginia in het ziekenhuis direct aan de hartapparatuur werd gelegd. "Toen ik op de hartbewaking terechtkwam dacht ik bij mezelf: het is genoeg geweest. Ik ga mijn hele levensstijl veranderen", aldus de 22-jarige Van Eck.

Van de 103 kilo moeten er 25 af en ze wil dit zonder begeleiding bereiken. "Ik heb genoeg wilskracht en motivatie. Ik drink de hele dag water met citroen en uiteraard eet ik veel groenten." 

Van Eck kreeg in het programma Jouw Vrouw, Mijn Vrouw kritiek op haar gewicht van Rob Geus. "Het meisje is gewoon te zwaar voor haar leeftijd", zei hij in het programma.