Rafael van der Vaart lijkt Sabia Engizek alweer te zijn vergeten, Patricia Paay en Adam Curry hebben het gezellig, Bram Moszkowicz wil wel een baby en Ruud Gullit is weer vrijgezel. Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Terwijl de meeste mensen lekker onder de dekens willen zitten, koekjes willen eten en willen huilen, heeft Rafael van der Vaart een hele andere manier om over zijn liefdesverdriet heen te komen: gewoon meteen een nieuwe vriendin vinden.

Amper twee weken is bekend dat de 32-jarige Real Betis-voetballer zijn relatie met Sabia Engizek heeft verbroken, of hij loopt alweer tortelend over het strand met een andere brunette. "Geen Sabiatical zo te zien", kopt Privé bij de kiekjes van Rafael die zijn handen niet kan afhouden van de mysterieuze dame.

Een relatie van twee jaar is zo vergeten, zo lijkt als we zien hoe blij Rafael alweer is. Zijn mogelijk nieuwe geliefde kan het ook hartstikke goed vinden met zoon Damián, dus ze is al helemaal 'part of the family'.

Dat laatste, dat blijkt heel letterlijk te zijn, als we Shownieuws mogen geloven. Want die 'nieuwe vlam', is het vriendinnetje van Rafaels neef, en dus niet zijn nieuwe geliefde. Zelfs Rafs andere ex Sylvie Meis kent de brunette al: op foto's uit 2012 zijn ze samen te zien.

Sabia (36) lijkt ondertussen nog te willen ontkennen dat het uit is. De ex-beste vriendin van Sylvie zegt tegen het Duitse blad Closer dat ze "nog niet weet" of ze naar Sevilla gaat, waar Rafael nu woont, maar dat het "in de sterren" staat. Vreemde toevoeging, waardoor iedereen toch weer gaat twijfelen over de vermeende breuk: "Wat er ook gebeurt, ik ga met Rafael." Huh?

Rafael van der Vaart en Sabia Engizek uit elkaar

Het ziet ernaar uit dat Rafael van der Vaart (32) en Sabia Engizek (37) uit elkaar zijn. © ANP
"We zijn blij dat het voorbij is. Voor hem is het ook beter", aldus de ingewijde. Een reden wordt echter niet gegeven. "Ik weet het niet. Dat hebben we niet gevraagd en hij heeft niets verteld, maar wij zijn er heel blij mee." © Wenn
De afgelopen tijd doken meerdere geruchten over de roerige relatie van de twee op. Engizek zou niet van plan zijn naar Spanje te verhuizen, waar Van der Vaart sinds kort voetbalt bij de club Real Betis Sevilla. © Wenn
Van der Vaart was eerder getrouwd met Sylvie Meis, de voormalige beste vriendin van Engizek. Laatstgenoemde had tijdens die periode een relatie met voetballer Khalid Boulahrouz, met wie Van der Vaart samenspeelde bij de Duitse voetbalclub Hamburger SV. © ANP
Net als bij Engizeks eerdere relatie met Boulahrouz was een verhuizing een belangrijke reden voor een breuk. © Edwin Smulders
De voetballer en Engizek kregen eind 2013 een flinke klap te verduren, toen bleek dat de inmiddels ex-vriendin van de voetballer een miskraam heeft gehad. Het zou het eerste kind zijn geworden voor het koppel. In oktober dat jaar werd duidelijk dat Engizek zwanger was. © ANP
Engizek heeft in 2008, tijdens het EK Voetbal, ook een miskraam gehad. Ze heeft met Boulahrouz twee kinderen. © Hollandse Hoogte
Ook werd er regelmatig gesproken over een huwelijk, maar dat gaat volgens het familielid zeker niet meer door. "Ja, ooit gaat hij wel trouwen, als hij iemand gevonden heeft die bij hem past. © Edwin Smulders

Hartstikke gezellig

Dat je het na een enorme vechtscheiding nog best leuk kan hebben met je ex, bewezen Patricia Paay en Adam Curry deze week. Ruim zes jaar nadat ze hun scheiding bekendmaakten, zaten Patricia en Adam dinsdag samen op een terras in Amsterdam.

En welnee, de 66-jarige Paay en haar zestien jaar jongere ex zijn niet weer samen, maar ze hebben het wel echt heel leuk. "Het is helemaal geen begin van ook maar iets dat op een relatie lijkt. Welnee, dat is en blijft verleden tijd."

Patricia en Adam hebben zich kapot gelachen toen ze het hotel binnenliepen. "Het hele restaurant stond gelijk op zijn kop. André van Duin zat er ook, maar niemand had op dat moment nog belangstelling voor hem", aldus Patricia.

En daar gaat het uiteindelijk om in het leven natuurlijk. Niet dat je een leuke middag hebt, of je verliefd bent, maar dat de mensen over je praten terwijl je lekker je wijntje probeert op te drinken.

Nog een baby

Nu Bram Moszkowicz geen werk meer heeft, niet meer wekelijks hoeft aan te sluiten bij RTL Boulevard en eigenlijk niets anders te doen heeft dan lijsttrekker van een politieke partij spelen, is hij op zoek naar een nieuwe invulling voor zijn leven.

Met zijn twintig jaar jongere vriendin heeft de oud-advocaat het zo gezellig dat hij spontaan weet wat hij met zijn vrije tijd moet: nog een baby.

"Ik ben 55: het kan nog net", aldus Bram in een gesprek met Libelle. De drie kinderen van de Vrij Nederland-lijsttrekker zijn allemaal volwassen (23, 21 en 19) en dus is er genoeg tijd om nog een kindje groot te brengen.

"Ik zou best drie dagen in de week voor dat kindje willen zorgen", voegt papa Moszkowicz er nog aan toe. 

De vriendin van Bram is advocate, maar dat betekent volgens hem niet dat ze niets in het huishouden hoeft te doen. "Waarom zou een vrouw met hersens en een baan niet dienstbaar kunnen zijn? Zoals ik de vuilniszakken voor mijn vriendin naar beneden draag, zo vind ik het een vrouw passen dat zij een man na een dag hard werken iets lekkers voorschotelt. In de liefde doe je wat voor elkaar."

Weer alleen

Smoorverliefd was 'ie, hij wist zeker dat hij met Maggie wel oud zou worden, maar ineens is Ruud Gullit weer vrijgezel.

Zomaar ineens heeft hij de knoop doorgehakt. "Uiteraard speelde er al langer iets, want zoiets komt niet uit de lucht vallen", vertelt Ruud aan Story.

Maar, als we de vrienden van de oud-voetballer mogen geloven, kwam de breuk wel degelijk uit het niets. Zij vermoeden dat Ruud in zijn "oude gewoontes is vervallen". "Van die Maggie maggie vast ook niet alles", schrijft de Telegraaf.

Ruud zegt zelf dat het "gewoon niet werkte" en dan met name door de afstand. "Het besef dat Maggie en ik nooit echt samen zouden kunnen zijn, door de afstand en onze eigen gezinnen, woekerde door. Tot ik een paar dagen terug voelde dat ik de knoop moest doorhakken."

De 52-jarige voetbalcommentator wil er voor zijn kinderen zijn. "Het heeft mij drie huwelijken gekost om erachter te komen dat ze alle zes het allerbelangrijkste ter wereld voor mij zijn."