Tom Selleck is akkoord gegaan om zo'n 22.000 dollar (20.000 euro) te vergoeden voor de privédetective die onderzocht of de acteur illegaal water tapte uit een publieke watertank.

Vorige week werd duidelijk dat Selleck had geschikt in de zaak waarin hij werd verdacht van het illegaal meenemen van water uit een publieke voorziening in Californië.

Details werden toen niet bekend gemaakt. De advocaat van de acteur meldt nu in een verklaring dat er van diefstal geen sprake was. "Meneer Selleck heeft betaald voor al het water dat hij meenam, het waterschap heeft erkend dat het niet was gestolen."

Avocado

Dat betekent volgens het waterschap niet dat Selleck zomaar het water mocht meenemen naar zijn boerderij, waar hij op een stuk grond van 24 hectare avocado's verbouwt.

Woordvoerders van het betreffende waterschap melden dat het publieke water niet verhandeld mag worden en dat het bovendien illegaal is, omdat hij als inwoner van een ander district belastingen op het water ontwijkt. De regels in Californië zijn aangescherpt vanwege een verwachte aanhoudende droogte.