Caitlyn Jenner kreeg woensdagavond in de Verenigde Staten de Arthur Ashe Award for Courage uitgereikt tijdens de het sportprijzengala ESPY. Ze sprak daarbij emotioneel over de acceptatie van transgenders. 

Tijdens haar uitgebreide ontvangstspeech sprak ze haar hoop uit dat ook transgender sporters geaccepteerd worden. "Ik zal doen wat ik kan om het beeld van hoe transgenders worden beschouwd en behandeld te verbeteren", aldus Jenner. 

Ze benadrukte dat er nog steeds veel transgenders worden gepest, in elkaar worden geslagen, worden vermoord en in hoge getale zelfmoord plegen. "Transgenders verdienen jullie respect. Vanuit dat respect ontstaat er een meedogende samenleving", zei Jenner. 

Video: Speech Caitlyn Jenner

Grappen

Dat er grappen gemaakt worden over haar, vindt ze niet erg. "Als je grappen over me wilt maken of mijn bedoelingen in twijfel trekken, ga je gang. De realiteit is dat ik het kan hebben, maar de duizenden jongeren die worstelen met hun identiteit zouden hier niet mee te maken mogen krijgen", zei de voormalige atleet. 

Familie

Jenner bedankte daarnaast haar familie voor alle steun die ze kreeg als transgender. In het bijzonder bedankte ze haar moeder en Diane Saywer, de televisiepersoonlijkheid bij wie hij zij haar publieke debuut als vrouw maakte.

De steun van haar kinderen en stiefkinderen emotioneerde de realityster. "Jullie hebben me zoveel steun gegeven en ik ben ontzettend dankbaar dat ik jullie in mijn leven heb", zo sprak ze.