Ben Saunders heeft minder optredens sinds bekend is dat hij lid is van motorclub Satudarah. "Dat merk je wel", zegt hij in een interview met Panorama. "En dat bepaalde mensen je op straat niet meer aankijken."

Saunders zegt er niet warm of koud van te worden. "Gelukkig zijn dat mensen die ik niet echt ken en waar ik dus maling aan heb. Sommige artiesten krijgen honderd leuke tweets en één niet zo'n leuke en daar raken ze dan helemaal van over de zeik. Ik heb dat niet."

De zanger had ook last van een poliep, maar heeft nu weer optredens. Hij wil wel alleen op grote podia staan. "Ik ben niet zoals mijn broer Dean, die elke kroeg aandoet met zijn lalala-meezingrepertoire." 

Vorig jaar werd bekend dat de 32-jarige Saunders lid is van de motorclub. 

Klap

De muzikant kwam eerder dit jaar in het nieuws nadat hij een verkeersregelaar had geslagen en werd opgepakt. Saunders zegt dat het voorval zijn status als 'ieders lievelingetje' van Nederland heeft aangetast. "Toen ik één klap uitdeelde omdat ik zag dat mijn vader ruzie had met zeven man, was ik ineens de terror van Nederland."

Saunders sloeg de man naar eigen zeggen omdat hij kinderen in de auto bang maakte door "agressief tegen de auto aan te duwen". "Als het morgen weer gebeurt, reageer ik precies hetzelfde."

De muzikant zegt wereldwijd steunbetuigingen vanuit de club te hebben gekregen. "Iedereen vond het tof dat ik mijn vader op die manier had verdedigd." Hij zegt later nog een keer te zijn opgepakt voor wapenbezit. "Aan de zijkant van mijn Harley zit een boksbeugel gelast, ter decoratie, en daarvoor hebben ze me ook meegenomen."