Whoopi Goldberg heeft haar mening over de onschuld van Bill Cosby bijgesteld. De comédienne werd overladen met bedreigingen nadat ze het had opgenomen voor de acteur.

Dat meldt Deadline dinsdag.

"Ik moet wel toegeven, alle informatie wijst ernaar dat Cosby schuldig is", zegt Goldberg in het programma The View. Goldberg verdedigde eerder nog Cosby door te stellen dat de acteur vooralsnog niet schuldig was bevonden van verkrachting. Die uitspraak zorgde voor veel kritiek op de comédienne.

In het programma gaf Goldberg toe "veel kritiek te hebben gekregen voor verschillende redenen". De kritiek heeft Goldberg geholpen de zaak meer te begrijpen.

Inkomen

Door de negatieve publiciteit wordt een nieuwe televisieserie met Cosby niet uitgezonden. Goldberg laat weten daar niet een groot voorstander van te zijn. "Ook andere mensen worden hierdoor getroffen, mensen die wellicht daardoor niet in staat zijn om voldoende inkomen te genereren."

Ook had Goldberg nog een boodschap voor Cosby. "Het ziet er slecht uit Bill. Je moet spreken of zwijgen, want mensen weten nu dat er veel meer speelt dan dat zij dachten."