Ruud Gullit is weer vrijgezel. De oud-voetballer (52) heeft na drie jaar besloten zijn relatie met de Mexicaanse Maggie Jimenez te verbreken. "Het werkt gewoon niet, vooral door de afstand."

Dat vertelt Gullit zelf aan Storymeldt Shownieuws dinsdag.

"Een paar dagen geleden heb ik de knoop doorgehakt. Uiteraard speelde er al langer iets, want zoiets komt niet uit de lucht vallen. Er is bij ons beiden geen ander in het spel, en we houden nog altijd van elkaar", aldus de voetbalanalist.

Gullit vloog naar eigen zeggen zoveel mogelijk heen en weer om zijn vriendin te zien, maar verhuizen naar Nederland was voor haar nooit een optie. "Het was erg liefdevol en toch kwamen er spanningen."

Kinderen

De spanningen in de relatie kwamen voort uit het feit dat Gullit zijn kinderen erg miste. "Het besef dat Maggie en ik nooit echt samen zouden kunnen zijn, door de afstand en onze eigen gezinnen, woekerde door. Tot ik een paar dagen terug voelde dat ik de knoop moest doorhakken."

"Ik wil er voor mijn kinderen zijn. Het heeft mij drie huwelijken gekost om erachter te komen dat ze alle zes het allerbelangrijkste ter wereld voor mij zijn."