Rob Kamphues heeft vanwege zijn ambities lange tijd niet gerookt en gedronken.

Dat vertelt hij in gesprek met de Viva.

De presentator is een groot liefhebber van de Formule 1. "Ik wilde autocoureur worden, daarvoor moest ik in topconditie zijn. In Wassenaar, waar ik opgeroeide, waren we met een groepje allemaal zogenaamd onderweg naar de Formule 1", vertelt Kamphues.

"De helft van die gasten is ook echt coureur geworden, we kijken nog steeds af en toe de Grand Prix met elkaar. Ik begon met cabaret en was rond m'n dertigste gestopt met racen. Toch hield ik de nuchtere levensstijl nog jaren aan. Stel dat Ferrari op een dag zou bellen?"

Sigaar

Alsnog zwichtte de presentator voor de sigaar en alcohol. "Een theaterproducent nodigde me uit in zijn kantoor. Ik had hem plannen gestuurd. Hij zat voor de luxaflex in het tegenlicht als een maffioso met zo'n bril met getinte glazen", zegt Kamphues.

"'Ik ga jou beroemd maken, wij gaan zo rijk worden', zei hij. 'Daar roken we een sigaar op.' Ik rookte dus helemaal niet, en ik had geen druppel alcohol gedronken. Maar ik dacht: als ik nu weiger, sta ik direct buiten. De sigaar heb ik keurig weggerookt. Van die plannen is alleen nooit wat gekomen", besluit hij.