Anny Schilder is inmiddels klaar met de chemokuur die ze kreeg voor de behandeling van borstkanker, maar ze voelt zich nog niet genezen.

Dat vertelt ze dinsdag in gesprek met de Telegraaf.

"De preventieve behandeling is nog niet klaar", aldus Schilder. "Ik krijg nog injecties en hormoonpillen. Gelukkig waren er geen uitzaaiingen dus blijft het, voorlopig, hierbij."

Begin oktober werd duidelijk dat de zangeres borstkanker had. Schilder heeft het geluk gehad dat de kanker in een beginstadium zat, wat betekende dat de tumor makkelijk verwijderd kon worden.

Luguber gevoel

De ziekte heeft veel impact op de zangeres gehad. "Beseffen dat de dood dichterbij is dan je denkt, geeft mij een luguber gevoel dat altijd aanwezig is. Want ik voel me wel beter, maar ben niet genezen. Daarom wacht ik nergens meer mee. Dan ben ik nooit te laat."

De zangeres gaat dan ook spoedig op vakantie naar Finland. "Ik mag door de medicijnen die ik nog krijg niet in de volle zon. Bovendien is de lucht in Finland heerlijk schoon. We hebben een rondreis geboekt waarbij we alles van het land gaan zien. En ja, ik hoop ook beren en elanden", besluit ze.