Rihanna heeft opnieuw te maken met een stalker. De politie van Los Angeles is naarstig op zoek naar de man.

Dat meldt TMZ maandag.

Het gaat om een man die zich Alex Mercer noemt. Al meerdere malen heeft hij berichten op Twitter geplaatst, waarin hij zegt dat hij graag met de zangeres wil zijn.

Daar is de politie niet nieuwsgierig naar, maar eerder naar een tweet van 30 april. Mercer plaatste een foto van zichzelf voor het huis van Rihanna. Een dag later twitterde de vermeende stalker opnieuw. "Eigenlijk had ik een minuut geleden Rihanna moeten vermoorden, het had goed gekund", schreef Mercer.

"Ik moet een wapenvergunning aanvragen, ik kan mijn handen namelijk niet gebruiken", vervolgt hij. De tweet is de belangrijkste reden voor de politie van Los Angeles om onderzoek naar de persoon te doen. Tot nu toe is hij niet gevonden.

Eerdere stalkers

Het is niet de eerste keer dat de zangeres te maken heeft met een vermeende stalker. Bijna een jaar geleden kreeg een man een straatverbod nadat hij meerdere uren om Rihanna's huis heen liep. In de maand juli in datzelfde jaar stuurde een 53-jarige man drie bedreigende brieven naar het appartement van de zangeres.

In 2013 was het ook een keer raak. Toen drong een man het huis van Rihanna binnen; het was echter het verkeerde huis. De man zou volgens de politie in een bed in het huis zijn gaan slapen, in de veronderstelling dat het Rihanna's bed was.