Mediamagnaat Rupert Murdoch is het niet eens met Donald Trump wat Mexicaanse immigranten betreft. Dat heeft mediamagnaat Rupert Murdoch zondag verkondigd op Twitter.

Trump omschreef Mexicaanse immigranten in de Verenigde Staten eerder als drugssmokkelaars en verkrachters. Hij deed de uitspraken tijdens de toespraak waarin hij aankondigde dat hij een gooi doet naar het presidentschap van de VS. Volgens Murdoch klopt er niets van deze uitspraak. 

Hij twitterde: "De criminaliteit onder Mexicaanse immigranten, net als onder alle immigranten, is veel lager dan onder geboren Amerikanen. El Paso is de meest veilige stad van de VS. Trump heeft het mis."

Zondagavond (lokale tijd) wordt in de VS de Miss USA-verkiezing, waar Trump mede-eigenaar van is, uitgezonden door de zender Reelz Channel.

Eigenlijk zou de verkiezing worden uitgezonden door NBC en het Spaanstalige tv-netwerk Univision, maar die trokken zich terug vanwege de ophef over Trumps opmerking. Trump heeft Univision aangeklaagd en eist een schadevergoeding van 450 miljoen euro.