Caitlyn Jenner, die toen nog door het leven ging als Bruce, pleegde geen zwaar misdrijf tijdens het dodelijke ongeluk waar ze bij betrokken was. 

Dat meldt TMZ zondag.

De entertainmentwebsite heeft een video van het fatale ongeluk in bezit. Daarop is te zien dat Jenner hoogstens een overtreding ten laste kan worden gelegd. 

Bronnen vertellen de site dat rechterlijke onderzoekers ook al uit de video geconstateerd hebben dat Jenner gewoon niet goed oplette tijdens het rijden. Er waren dus geen drugs, drank of mobieltjes in het spel, zoals eerder gesuggereerd werd. Volgens TMZ worden zaken in dit geval vaak gewoon geseponeerd.

Dat is ook precies wat Jenner wil: de realityster heeft de rechter eind mei al gevraagd om de zaak tegen hem te seponeren. De kinderen van het slachtoffer eisen een schadevergoeding, maar Jenner stelt dat dat niet nodig is omdat ze financieel onafhankelijk zijn en weinig contact hadden met hun moeder.

Jenner veroorzaakte in februari een kettingbotsing, waarbij één auto op de andere weghelft terechtkwam. De bestuurder van die auto overleefde het niet.