Een crackverslaving zou de reden zijn waarom George Michael al maanden in een peperdure afkickkliniek in Zürich zit. Familielid Jackie Georgiou vertelt dat George Michael een verwarde en door drugs bedorven wrak was toen hij de Zwitserse kliniek betrad.

Dat schrijft The Sun zaterdagavond.

De vrouw van de neef van George Michael vertelt dat zijn familie vreesde voor zijn dood, omdat hij naast crack ook cocaïne, alcohol en marihuana gebruikte. Hij liet zich uiteindelijk overhalen professionele hulp te zoeken.

"Hij rookte crack. Hij was op het punt aanbeland dat hij helemaal stond te trillen. 'Ik heb het nodig', zei hij dan. Er waren feesten waarbij hij instortte en mensen hem moesten optillen van de vloer. Hij werd wakker in braaksel, vreselijke dingen. Hij was zo dun, zo ziek", aldus Georgiou.

''Het ging van kwaad tot erger. Hij zou uiteindelijk worden opgesloten of sterven. Ik vreesde dat hij dood zou gaan." Zijn familie zocht hem in juni op in Zwitserland om zijn 52e verjaardag te vieren. "Iedereen in de familie was het erover eens: George is niet meer hetzelfde. De sprankeling is verdwenen. Hij is zichzelf niet meer sinds het drugsgebruik."