Michael Douglas heeft geen problemen met zijn leeftijd. De 70-jarige acteur kan prima leven met het feit dat hij officieel bejaard is. "Ik heb het geaccepteerd", zegt hij in een interview met NU.nl.

Douglas moet vanwege zijn leeftijd sommige dingen laten. Zo krijgt hij weinig actiescènes meer in films. "Ik mag wel iemand slaan af en toe, maar ik zie mezelf niet als een actieheld", legt de bejaarde acteur uit. "Dus ik neem het maar hoe het komt." 

De Amerikaanse acteur heeft overigens goede genen als het aankomt op leeftijd. Zijn moeder Diana Douglas overleed begin deze maand op 92-jarige leeftijd en zijn vader Kirk Douglas is 98 jaar oud. 

Douglas heeft onlangs een nieuw genre aan zijn imposante cv toegevoegd: de stripverfilming. Hij speelt Hank Pym in de actiefilm Ant-Man. 

Jonger

De film begint met een scène waarin Pym een aantal jaar jonger is dan in de rest van de film. "Dat was een heel grote uitdaging", herinnert regisseur Peyton Reed. "Het moest er fantastisch uitzien, want het is het eerste wat je ziet."

Die transformatie had wat voeten in de aarde. "Michael speelde die scène gewoon en daarna hadden we een jonge acteur, die eruit ziet als Michael en dan namen we dezelfde scène nog een keer op", legt Reed uit. "Daarna moest Michael in een 3D-scanner, waar we zijn hele gezicht digitaal in kaart hebben gebracht." 

De twee gezichten samen zorgden ervoor dat Douglas er uitzag als een veertiger. "Het was deels technologie en deels magie." Ant-Man draait vanaf volgende week in de bioscoop. 

Bekijk de trailer van Ant-Man: