Acteur Ferry Doedens wordt altijd herkend op vakantie, terwijl hij juist rust zoekt. "Het maakt niet uit waar ik ben, élke Nederlander kent mij."

Dat vertelt Doedens zaterdag in Het Parool.

"In de meivakantie was ik met mijn vriend Nuno in Egypte. We hadden per ongeluk een verkeerd hotel geboekt: zo'n typisch Nederlands gezinshotel, echt helemaal kut. Lag ik op mijn strandbedje te bakken, word ik gewoon aangesproken of ik op de foto wil."

"Ja, misschien is zo'n foto maken sneller dan uitleggen waarom ik dat op dat moment níet wil, maar ik heb ook mijn rust nodig. Al helemaal op vakantie. Mijn vriend zei steeds: 'Sorry, maar hij is op vakantie'. Dan ben ik niet de boosdoener. Bekend zijn heeft voor- en nadelen."

Glamourboy

De acteur zegt helemaal niet van resorts en BN'er-feestjes te houden op vakantie. "Ik houd sowieso niet van uitgaan. Op vakantie ga ik nooit op stap. Ik wil lekker relaxen, terrasje pakken, mensen kijken, duiken en een bootje huren met zo'n Indisch mannetje erin die je alle mooie plekjes van een eiland laat zien. Mensen zeggen dat ik een glamourboy ben, maar op zich valt dat best mee."