Rapper 50 Cent moet 5 miljoen dollar (ruim 4,4 miljoen euro) schadevergoeding betalen aan een vrouw uit Florida, omdat hij een seksvideo van haar online heeft gezet.

Dat meldt New York Daily News zaterdag.

De vrouw, Lastonia Leviston zei vrijdag tijdens een rechtzaak zich door toedoen van Curtis Jackson, zoals 50 Cent eigenlijk heet, vernederd te voelen. "Het is net alsof iemand mijn hart met een mes uit mijn lichaam heeft gerukt", aldus Leviston tijdens de zitting.

De video ging in 2009 viral. 50 Cent zou het filmpje van de vrouw online hebben gezet om zijn concurrent rapper Rick Ross, die een dochter met Leviston heeft, belachelijk te maken. In de video is Leviston te zien met een ex en levert Jackson commentaar op de expliciete beelden. Hij sloot de video af met de opmerking: "Nu ben je een pornoster."

Volgens Jackson kreeg hij de video van de ex in kwestie, die hem er destijds van verzekerde dat Leviston er geen probleem mee had als het openbaar zou worden gemaakt.

Emotionele schade

De rapper, die deze week zijn veertigste verjaardag vierde, kwam zelf niet opdagen voor de zitting. Hij moet Leviston 2,5 miljoen dollar betalen voor het schenden van haar burgerrechten en 2,5 miljoen dollar voor de emotionele schade die hij heeft veroorzaakt.

Mogelijk kan dat bedrag volgende week nog verder oplopen, als de jury zich buigt over een eventuele aanvullende boete. Jackson, die naast hiphopartiest ondernemer, platenbaas en acteur is, heeft een geschat vermogen van tussen de 150 miljoen en 500 miljoen dollar.