Voormalig Eagles-bassist Randy Meisner moet van de rechtbank in Los Angeles onder curatele worden gesteld. De musicus zou een gevaar zijn voor zichzelf en voor zijn omgeving. Dat heeft de rechter besloten.

Hij is al tientallen jaren verslaafd aan drank en coke. Zijn echtgenote Lana wordt ervan verdacht Meisner van alcohol en andere middelen te voorzien.

Het besluit van de rechtbank dat de muzikant onder 24 uurstoezicht komt te staan, volgde na een reeks incidenten waarbij Meisner onder anderen hulpverleners bedreigde. Zoon Dana verklaarde voor de rechtbank dat zijn stiefmoeder Lana - met wie Meisner in de jaren negentig trouwde - het drinken juist stimuleerde en de bassist weerhield in contact te komen met zijn kinderen.

Succes

Randy Meisner was in 1971, naast Don Henley, Glenn Frey en Bernie Leadon één van de oprichters van de Eagles, een van de succesvolste rockgroepen die de Verenigde Staten hebben voortgebracht.

Meisner speelde mee op de eerste vijf Eagles-albums en verliet de groep na het verschijnen van hun klassieker Hotel California. Rond 1980 maakte hij nog enkele redelijk succesvolle soloplaten; daarna werd weinig meer van de bassist vernomen.