Bill Cosby is gedumpt door zijn agentschap CAA. "Wij vertegenwoordigen hem momenteel niet", bevestigt een woordvoerder van CAA aan Deadline.

Volgens bronnen liet CAA de komiek eind vorig jaar al vallen, nadat tientallen vrouwen hem beschuldigden van seksueel misbruik.

Deze week werden de beschuldigingen nieuw leven ingeblazen nadat er documenten uit 2006 boven water kwamen, waaruit blijkt dat Cosby heeft toegegeven drugs te hebben gegeven aan een vrouw waar hij vervolgens seks mee had.

Cosby, die zondag 78 jaar wordt, sloot zich in 2012 aan bij CAA. Daarvoor werd hij 48 jaar lang vertegenwoordigd door William Morris Agency.

Aanklacht

Cosby is ook opnieuw aangeklaagd door de vrouw met wie hij in 2006 een schikking trof. Andrea Constand wil volgens The Wrap graag dat de vertrouwelijkheidsovereenkomst rondom de schikking nietig wordt verklaard.

Constand klaagde Cosby in 2005 aan voor seksueel misbruik. De twee troffen in 2006 een schikking waarin werd afgesproken dat de details geheim zouden blijven, maar volgens Constand hebben de komiek en zijn advocaten die overeenkomst herhaaldelijk verbroken.

Hierdoor heeft zij te kampen met "ongewilde media-aandacht" en vindt ze dat "ze zichzelf moet verdedigen".

Ontkenning

Ook is Constand boos omdat Cosby nieuwe beschuldigingen van seksueel misbruik van andere vrouwen heeft ontkend. Ze wil daarom dat alle schikkingsvoorwaarden en het volledige verhoor van Cosby door haar advocaten openbaar worden gemaakt.

De politie van Los Angeles heeft laten weten een onderzoek te openen naar alle beschuldigingen aan het adres van Cosby. Ook zaken die volgens de Californische wet zijn verlopen krijgen een nieuw onderzoek.