Hoewel Monique Collignon na haar faillissement in juli 2013 inmiddels weer collecties aan het maken is, is de advocaat van een van de schuldeisers in de zaak in hoger beroep gegaan.

Dat meldt Shownieuws dinsdag.

Uit jaarstukken is volgens de advocaat gebleken dat Collignon en haar man zichzelf vlak voor het faillissement een forse hogere salaris-uitkering hebben gedaan. De modeontwerpster heeft volgens diezelfde advocaat zichzelf ook wat geld uitgekeerd voor een lening die ze zelf had uitstaan bij haar eigen bedrijf.

Vanwege die reden gaat de advocaat in hoger beroep, omdat Collignon volgens hem de schuldeisers moedwillig niet heeft willen terugbetalen. "Tot op de dag van vandaag blijft zij de slachtoffer rol spelen en brengt zij in de media dat het faillissement haar is overkomen en dat dit niet nodig was geweest, maar enkel te wijten is aan “het ongeduld” van cliënte.”

Amsterdam Fashion Week

De advocaat vindt het niet kunnen dat de modeontwerpster op het moment van schrijven op de Amsterdam Fashion Week te zien is. "Het is voor mijn cliënte onverteerbaar dat Collignon de show steelt en niet onder stoelen of banken steekt dat het haar (financieel) weer goed gaat, terwijl zij de crediteuren in het faillissement in de steek laat."

Volgens de raadsman was de totale schuldenlast in het faillissement meer dan een miljoen euro. Collignon heeft nog niet gereageerd op het besluit van de advocaat.