Dinand Woesthoff heeft ook in hoger beroep gelijk gekregen in zijn strijd tegen een groot billboard langs de A4 waarop pornoster Bobbi Eden webcamseks aanprees.

Dat meldt de zanger dinsdag op Twitter. "Een glimlach zal me in deze niet ontgaan", schrijft Woesthoff. 

Eerder had ook de Reclame Code Commissie al geoordeeld dat het billboard niet door de beugel kon. Het bedrijf PK Multimedia ging daarop in beroep.

Het College van Beroep is het met Woesthoff eens en oordeelt dat het bedrijf voortaan op terughoudender wijze moet adverteren als het weer voor billboards kiest. Het bedrijf moet rekening houden met de goede zeden en de rechten van anderen.

De zanger van Kane is heel blij met de uitspraak. "Lang leve Twitter en lang leve de kracht van sociale media. Voor alle medestanders: gefeliciteerd!", aldus Woesthof.

Ophef

Hij zette de zaak in het voorjaar op aan de hand van een paar tweets. "Dus met Woezel en Pip moeten wij op onze tenen lopen om aan eisen van Reclame Code Commissie voor jonge kinderen te voldoen... Maar webcamseks is klaarblijkelijk geen probleem?" twitterde de zanger destijds.

"Hoe kan het zijn dat wij als ouders van jonge kinderen moeten gaan uitleggen wat webcamseks is naar aanleiding van een billboard langs de snelweg?"

Eden reageerde destijds: "Mocht het zo zijn dat deze foto als aanstootgevend zou worden gezien, dan denk ik dat er in de toekomst veel bedrijven zijn die geen billboard meer kunnen plaatsen, denk aan lingeriemerken of bijvoorbeeld de Kamasutrabeurs."