Bill Cosby heeft in 2005 al toegegeven dat hij drugs bezat met de intentie vrouwen te drogeren om daarna seks met hen te hebben.

Dat blijkt uit documenten die in handen zijn van persbureau AP.

Ook gaf de acteur toe dat hij ten minste één vrouw en "andere mensen" heeft gedrogeerd.

Cosby zei dat tijdens een rechtszaak die tegen hem was aangespannen door een voormalig personeelslid van Temple University. Hij gaf toe dat hij haar drie halve pillen van het slaapmiddel Benadryl had gegeven.

In 2006 werd een schikking getroffen, omdat een rechtszaak volgens zijn advocaten "te gênant zou zijn geweest", omdat de familie van Cosby niet op de hoogte was van de beschuldigingen. 

Video: Bill Cosby drogeerde vrouwen voor seks

AP stapte naar de rechter om de documenten openbaar te laten maken. Cosby's advocaten waren het hier niet mee eens omdat de documenten de 77-jarige acteur zouden schaden.

"Het scherpe contrast tussen Bill Cosby, de publieke moraalridder en Bill Cosby, het onderwerp van serieuze aantijgingen van ongepast (en mogelijk crimineel) gedrag is een zaak van legitieme publieke interesse", schreef rechter Eduardo Robreno op maandag.

Beschuldigingen

Uit de documenten blijkt dat Cosby zeven doktersrecepten had voor Quaaludes, een sterk slaapmiddel dat in de jaren zeventig ook als recreatieve drug werd gebruikt. "Ze ontmoet me backstage, ik geef haar Quaaludes. Dan hebben we seks", zo zei Cosby in het verhoor.

Cosby wordt door meerdere vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik. Onder anderen voormalig supermodel Janice Dickinson zegt misbruikt te zijn door Cosby. Hij zou haar hebben gedrogeerd en verkracht in 1982. De 77-jarige komiek is door meer dan veertig vrouwen beschuldigd, maar hij is vooralsnog niet aangeklaagd.