AMSTERDAM - Wendy van Dijk is door het publiek van het publiekstijdschrift ELLE glossy uitgeroepen tot de stijlvolste vrouw van het jaar 2004. Dat werd maandagavond bekendgemaakt tijdens een groot stijlevenement georganiseerd door ELLE, in samenwerking met Martini.

Onderscheidingen gingen ook naar lingerieontwerpster Marlies Dekkers (Innovator van het jaar) en kledingontwerpers Victor & Rolf (Ontwerpers 2004).

De award voor Fotograaf 2004 ging naar Mario Testino, Dewi Driegen werd uitgeroepen tot model 2004 en Bonnie Oreans-Vos ging met de award voor styliste 2004 naar huis.

Ellis Faas kreeg de onderscheiding Visagiste 2004 en Erik Frenken de ELLE-award voor aanstormend talent. Ten slotte mocht Alexander van Slobbe de oeuvreprijs in ontvangst nemen.

Erkenning

Bekendheid moet de ELLE-award nog krijgen, maar de mensen die er een kregen, waren er niet minder blij om. Ze zien de ELLE-onderscheiding als een erkenning voor hun werk.

In de awards zijn alle disciplines vertegenwoordigd die ELLE tot een succesvol magazine maken. Mode is daarin al vijftien jaar de belangrijkste pijler. Het evenement, gepresenteerd door Tatum Dagelet en Danny Rook, wordt vanaf heden jaarlijks herhaald.

Modeshow

Omdat mode zo'n belangrijk onderdeel van het blad is, kon het feest ook niet zonder een grote modeshow die een overzicht liet zien van vijftien jaar Nederlandse mode. Namen van destijds kwamen daarom weer langs: Fong Leng, Puck en Hans en de inmiddels overleden Frank Govers. De ontwerpers van deze tijd die de modeshow kleur gaven, waren Saskia van Drimmelen, Mart Visser en Erik Frenken.

Voor de publieksprijs, de ELLE Style Award waren ook andere op dit moment in het oog springende dames genomineerd, als Anouk, Ayaan Hirsi Ali, Carice van Houten, Daphne Bunskoek, Femke Halsema, Heleen van Royen, Kim van Kooten en natuurlijk prinses Máxima.