De Britse prinses Charlotte, dochter van prins William en Kate Middleton, is zondag gedoopt. Dat gebeurde in de kerk waar wijlen prinses Diana ook gedoopt werd. 

Dat melden verschillende Britse media.

Er waren zo'n dertig gasten aanwezig bij de ceremonie, waaronder de peetouders van de prinses. De keuze, die begin zondagmiddag werd bekendgemaakt, viel op Sophie Carter, James Meade, Adam Middleton, Laura Fellowes en Thomas van Straubenzee. 

Prins Harry werd niet gekozen als peetvader en was ook niet aanwezig bij de ceremonie, omdat hij in het buitenland was. Volgens The Telegraph hebben Middleton en prins William hiervoor gekozen omdat prins Harry als oom toch al dicht bij hun dochter staat. Daarom vonden ze het niet nodig om hem met het peetouderschap te eren.

Ceremonie

Prinses Charlotte droeg tijdens de ceremonie een handgemaakte replica van het koninklijke doopgewaad, gemaakt door de jurkenmaakster van de koningin. Ze werd door haar moeder naar de kerk gereden in een vintage kinderwagen, waar ook prins Charles in heeft gelegen.

De ceremonie werd vastgelegd door de beroemde modefotograaf Mario Testino. De fotograaf heeft eerder al foto's genomen van de verloving van het prinselijk paar en was ook de man achter de portretfoto's van Williams moeder prinses Diana, vlak voor haar overlijden in 1997.

Het verbod op fotograferen voor publiek werd tijdelijk opgeheven. Buiten de kerk was plek voor duizenden toeschouwers die hun camera mochten meenemen. Normaal wordt het verbod alleen tijdens Kerstmis opgeheven.

Prinses Diana

Met het kiezen van de St. Mary Magdalene Church eren prins William en Kate Middleton Williams moeder. Dat deden ze ook al met het kiezen van een naam voor hun dochtertje. Het meisje heet voluit Charlotte Elizabeth Diana, waarmee ze is vernoemd naar opa Charles, de koningin en prinses Diana.