De kandidaatstelling voor het presidentschap hebben de zaken van Donald Trump vooralsnog weinig goed gedaan. Nu wil ook de stichting van Ricky Martin niets meer met de politiek actieve zakenman te maken hebben.

Ricky's eigen stichting zou een jaarlijks liefdadigheidsevenement houden op een golfbaan die in handen is van de vastgoedmagnaat, de Trump International Golf Club in het Puerto Ricaanse Rio Grande.

De stichting zet zich vooral in voor kinderrechten en strijd tegen mensenhandel. "We hebben deze beslissing gemaakt uit solidariteit met mensenrechten en de Latinogemeenschap", meldt de stichting volgens Amerikaanse media in een persbericht.

Toen Donald Trump bekendmaakte zich kandidaat te stellen voor het Amerikaanse presidentschap ging hij flink tekeer tegen immigranten.

Criminelen

Zo noemde hij de Mexicanen die de grens oversteken een stel criminelen. Televisiestations die Miss America uitzenden, een evenement waar Trump de rechten van in handen heeft, annuleerden de uitzending na de omstreden uitspraken.

Ook warenhuis Macy's wilde zich losmaken van het beschadigde imago van de beroemde zakenman en haalde de Trump menswear collection uit de schappen.