Doutzen Kroes probeert haar moederschap te combineren met haar carrière, en heeft haar zoon een zogenoemde mama-kalender gegeven. Het model mag van haar zoon namelijk maximaal drie dagen weg.

Dat zegt ze dinsdag in gesprek met NU.nl.

De Friezin moet voor haar modellenwerk vaak op reis. "Voor mijn zoon Phyllon heb ik dan zo'n kalender gemaakt. Zodra ik weer naar het vliegveld moet, maak ik voor hem altijd drie vakjes", vertelt Kroes. "Hij kan dan de dagen afkruisen."

Kroes moet zich daar ook aan houden. "Het is echt zijn regel dat ik maximaal drie dagen weg mag, maar daar kan ik me heel goed in vinden. Het is niet moeilijk om aan die regel te houden. Soms probeer ik nog vier dagen weg te gaan, maar dan zegt Phyllon: 'nee mama, drie is echt het maximum', dat vind ik wel heel schattig."

School

Het komt wel eens voor dat het model voor een bepaalde periode in bijvoorbeeld New York, haar tweede woonplaats, moet zitten. Kroes heeft voor haar zoon dan ook geregeld dat hij op verschillende scholen zit. "Het is een beetje heen en weer, maar Phyllon heeft dus ook in New York een school. Na de zomervakantie is er immers meer werk in de Amerikaanse stad", vervolgt ze.

"We wonen nog een beetje tussen New York en Amsterdam in, al ben ik wel blij dat ik de laatste tijd steeds meer werk in Parijs en Londen heb. Op die manier kan ik de kinderen meer zien."