Halina Reijn wil geen afspraakjes meer met bekende acteurs en sporters. "Ik verlang naar een man met de pet die compleet buiten de wereld van camera's en andere onzin staat."

Dat schrijft de actrice maandag in haar column voor JAN Magazine.

Reijn schrijft dat ze via Twitter regelmatig wordt benaderd door "andere bekende mensen" om af te spreken. "Tinder voor celebrities noemen mijn vrienden het ge-message en ge-dm via sociale media."

De actrice noemt het enerzijds romantisch dat bekende Nederlanders elkaar zo opzoeken. "Vanuit de beperkingen die roem met zich meebrengt te zoeken naar een partner voor de lange termijn, iemand die zo'n manier van leven begrijpt en herkent."

Werkvloer

"Maar anderzijds wordt Facebook en Twitter ook in 'mijn kringen' gebruikt voor efficiënte, casual seks, want zo blijkt, iemand die ook een publiek beroep heeft lult niet en is dus te vertrouwen", aldus Reijn, die opmerkt dat 'een burger' de neiging heeft om BN'ers te gebruiken als "een goed verhaal".

Omdat de actrice het moeilijk vindt om iemand te beoordelen tijdens een afspraakje, moet ze eigenlijk iemand vinden op de werkvloer. "Als ik mijn partner wil ontmoeten op het werk, wordt het misschien tijd voor een andere baan. Al die acteurs heb ik of gehad, of ik ken ze van haver tot gort en weet dat ik er niet op val."