Bill Hudson erkent de kinderen die hij heeft met Goldie Hawn niet meer. "Ik heb vijf kinderen, maar ik beschouw mezelf als vader van drie", zegt hij in een interview met de Britse krant The Daily Mail. 

"Ik erken Kate en Oliver niet langer als mijn kinderen", zegt de muzikant. Hij reageert daarmee op de Instagram-foto's die de actrice en haar broer plaatste op vaderdag. Oliver Hudson schreef bij een foto van zijn biologische 'gelukkige in-de-steek-laat-dag'. 

De kinderen van Hawn en Hudson zijn voornamelijk grootgebracht door Kurt Russell, die al jaren de partner is van Hawn. Zowel Oliver als Kate Hudson plaatsten op Instagram foto's van Russell en wensten hem een fijne vaderdag. 

Naam

"Ik zeg hen nu: jullie zijn vrij", reageert Bill Hudson. "Ik vraag ze de naam Hudson niet meer te gebruiken. Ze zijn geen onderdeel meer van mijn leven." Hij noemt de berichten van zijn zoon een gemene aanval. "Hij is voor mij nu dood. En Kate ook", zegt hij. "Ik rouw om het verlies, hoewel ze nog steeds op aarde rondlopen." 

Hawn heeft ook vaker in media gezegd dat haar ex-man haar en haar twee kinderen in de steek heeft gelaten. Volgens Bill Hudson heeft de actrice hem bewust van zijn kinderen weggehouden. Volgens hem vond Hawn het 'een beter verhaal' dan de waarheid. 

"Goldie wilde een mythe maken van het perfecte gezin dat ze vormde met Russell en ze wilde mij daar niet bij hebben."