Actrice Ellen Page kwam vorig jaar uit de kast en is sindsdien gelukkiger dan ooit. "Ik zou willen dat ik het sneller had gedaan, eerlijk gezegd."

Dat zegt Page in een interview met Variety.

"Het voelt als een donkere wolk boven mijn hoofd die plots verdwenen is." De actrice vertelt ook dat ze later graag zou willen trouwen. "Ooit. Dat zou ik erg leuk vinden."

Carrière

Page vertelt ook dat veel mensen in Hollywood het nog steeds moeilijk vinden om uit de kast te komen. "Ze zijn bang dat een coming out hun carrière negatief beïnvloedt, vooral als je eind twintig bent en net een vrouw wordt. Er zijn dan al zo weinig rollen voor je. En de rollen die er wel zijn, draaien vooral om het seksualiseren van de vrouw voor de man."

"Wat ik ook zo typisch vind, is het feit dat het publiek heteroseksuele acteurs in homoseksuele rollen wel geloofwaardig vindt, maar andersom kan het niet. Homoseksuele mensen kunnen geen straight persoon vertolken."

"Het is ook zo grappig dat heel Hollywood nu opeens geobsedeerd is door het transgender-verhaal, vanwege Caitlyn Jenner. Voor ik uit de kast kwam was vooral de rode loper en bijbehorende kleding een groot ding. Je moest het doen, er was een constante druk om er op een bepaalde manier vrouwelijk uit te zien. Ik wilde me daar niet mee identificeren. Als je me ziet in een jurk, zie ik eruit als een idioot."