Albert Verlinde vindt afspreken met nieuwe mannen geen enkel probleem na de Hoes-affaire, waarin zijn ex-man Onno Hoes opstapte als burgemeester van Maastricht. 

"Geen enkel probleem. Als ik me continu moet afvragen of ik ook word gevolgd, kan ik niet leven", zegt theaterproducent in een interview met AD.

Hoes werd in december 2014 stiekem gefilmd tijdens een afspraakje, wat leidde tot veel ophef. "Wat er met Onno is gebeurd, door een verborgen camera gefilmd in een volstrekte privésituatie, is compleet schandalig", aldus Verlinde.

De presentator zegt zijn leven niet te laten beïnvloeden door de affaire. "Ik ga nog steeds gewoon vrolijk te stappen, ik word nog weleens dronken in de kroeg en ja, ik spreek ook gewoon met iemand af als ik dat wil. Natuurlijk denk ik in zo'n geval goed na over iemands motieven, maar ik moet een zekere naïviteit behouden."

Verwerken

Verlinde en Hoes maakten in oktober bekend te gaan scheiden. De theaterproducent mist het hebben van een relatie niet. "Deze zomer wil ik tijd voor mezelf nemen. Ik heb nog wel wat te verwerken, denk ik."

"Ook wil ik dan weleens nadenken wat goed voor mij zou zijn: een type dat veel thuis is of juist iemand zoals Onno, die een drukke eigen carrière en vol sociaal leven heeft. Ik heb er oprecht nog geen antwoord op. Tot die tijd sta ik open voor alles wat op mijn pad komt."

Verlinde zegt dat hij zijn ex-man Hoes wel mist. "Natuurlijk. Maar dat gevoel overvalt me meer op de momenten dat ik iets doe wat we voorheen altijd samen deden. Een verjaardagsbezoek of een kerstdiner bijvoorbeeld."