Trijntje Oosterhuis wordt weer mama, Taylor Swift lijkt betrokken bij een publiciteitsstunt met Apple, Dries Roelvink deed alles om beroemd te worden en Badr Hari kampt met ''delicate persoonlijke omstandigheden".  Een overzicht van de entertainmentwereld afgelopen week.

Eindelijk hebben we een verklaring voor de kledingkeuze van Trijntje Oosterhuis tijdens het Eurovisie Songfestival: ze had last van 'pregnancy brain'. Dat is als je zwanger bent en een beetje anders doet dan normaal.

Want ja, ja: Trijntje krijgt een baby! De 42-jarige zangeres is in blijde verwachting van "een groot, welkom cadeau". "Je kunt het gewoon niet plannen. Als je 42 bent mag je al heel blij zijn dat je nog zo'n mooi, klein poppetje op de wereld mag zetten."

Trijntje wist tijdens haar deelname aan het Songfestival nog niet van het kleine wezentje in haar buik. "Het was zo verschrikkelijk druk, ik was er eigenlijk niet erg mee bezig. Toen ik terugkwam dacht ik: nu moet ik even naar de huisarts gaan."

Een paar van de optredens die in de planning van Trijntje stonden hebben het veld moeten ruimen omdat de baby in december komt, maar in februari gaat de zangeres weer optreden. "Dan sta ik gewoon weer op het podium van de Ziggo Dome samen met de andere Ladies of Soul, waar ik ook erg naar uitkijk."

De zangeres is al mama van twee zoons, maar wil niet van tevoren weten of ze de enige vrouw in huis blijft. "We gaan ons helemaal laten verrassen."

Onze reddende engel

Taylor Swift redt de muziekindustrie. De zangeres werd woedend op Apple Music, nadat het bedrijf bekendmaakte een nieuwe streamingdienst te hebben ontwikkeld. Apple was van plan de eerste drie maanden geen royalty's te betalen aan artiesten, want het gebruik van de streamingdienst zou voor diezelfde periode gratis zijn.

"Wij vragen niet om gratis iPhones, vraag ons niet om onze muziek zonder compensatie", schreef de zangeres op sociale media. Niet veel later gaf Apple toe. "We hebben jullie gehoord, Taylor Swift en onafhankelijke artiesten. Apple zal artiesten betalen voor streaming, zelfs tijdens de proefperiode van klanten."

Hartstikke mooi natuurlijk. Apple blij, muzikanten blij, fans blij. Maar toch voelt het een beetje raar. Taylor heeft na het besluit van Apple aangekondigd haar album 1989 toch te delen via Apple Music, maar hoe zit het nou? Is Taylor de nieuwe koningin van de muziek en is Apple daadwerkelijk gezwicht voor haar macht, of spelen Apple en de Bad Blood-zangeres onder één hoedje en zijn we er allemaal in getrapt?

Op Twitter ontstond een heftige discussie tussen fans van Taylor en critici. "Samenzweringstheorie: Apple en Taylor Swift hebben alles verzonnen. Apple lijkt gebruikers te begrijpen en vrijgevig te zijn en Taylor lijkt machtiger", zo bedacht één van de kritici van de zangeres. Maar de zogenaamde 'Swifties' willen niet geloven dat hun favoriete zangeres zoiets zou kunnen doen. 

Het verhaal krijgt ongetwijfeld nog een staartje, want als de zangeres wel oké is met de streamingdienst van Apple, waarom doet ze dan nog steeds zo moeilijk over Spotify? We houden je in de gaten Taylor.

Aandacht

Konden we vorige week nog helemaal los op Dave Roelvink, doet papa Dries deze week nog even een duit in het zakje. Zoonlief is op zoek naar een ouderwets grietje, maar papa is vooral op zoek naar aandacht.

"Liever een negatief artikel dan geen artikel", zegt de zanger in een interview met Beau Monde. Dries is zo bezig geweest met beroemd worden, dat het hem lange tijd geen drol uitmaakte wat er met de rest van de wereld gebeurde.

"Ik heb er alles voor over gehad om bekend te worden. Het is een van de redenen waarom mijn vorige huwelijk strandde: ik was te veel met mezelf bezig. Verkoos een première boven een uitje met mijn gezin", aldus Dries.

En daar bleef het niet bij: zijn eerste vrouw was hij lang niet altijd trouw. "In mijn jonge jaren heb ik weleens misbruik gemaakt van mijn status. In de laatste jaren van mijn huwelijk met Lucienne was ik niet altijd even trouw."

Ja jemig Dries. Wij maar denken: waar haalt Dave al die gekkigheid vandaan? Is het gewoon zijn vader die een beetje een vreemd voorbeeld is geweest.

Dries zal zich weinig aantrekken van deze woorden van kritiek, want hij is 'de koning van de dikke huid'. "Al dertig jaar heeft Jan en alleman commentaar op me. Misschien heb ik het ook wel over me afgeroepen?"

'Delicate persoonlijke omstandigheden'

Het hoger beroep tegen Badr Hari zou deze week eindelijk beginnen. Opnieuw zou de vechtsporter terechtstaan voor de zware mishandeling van zakenman Koen Everink drie jaar geleden, in een skybox in de Amsterdam Arena. 

Vier dagen waren er voor uitgetrokken, maar al op dag één ging het mis. De zaak is aangehouden, wegens "trieste omstandigheden" in het leven van de verdachte. "Delicate persoonlijke omstandigheden", noemde advocaat Bénédicte Ficq het. 

Maar wat is er dan met Badr? "Je moet wel met een hele goede reden komen om zo'n grote zaak te schorsen", zei Peter R. de Vries bij RTL Boulevard

"Het is raar dat de vraag naar de schorsing door de advocaat van Badr niet voor het gezicht van de aanwezige pers gebeurde", vindt Peter. "Pers en publiek moet kunnen oordelen of het schorsing terecht is toegelaten."

Ja, Peter. Inderdaad. Raar. Maar toch vooral reden voor de nieuwsgierige mensen onder ons om helemaal in de war te raken. Want wat is nou de reden?! We willen het weten Peter, zoek jij het even uit?