Trijntje Oosterhuis was al in verwachting van haar derde kind toen ze in mei meedeed aan het Eurovisie Songfestival. Ze wist dat toen echter nog niet. 

Dat vertelt de zangeres donderdag in RTL Boulevard.

Oosterhuis maakte donderdag bekend dat ze zwanger is. Ze is in december uitgerekend. Tijdens het liedjesfestijn in Wenen had ze al een vermoeden.

"Maar ik was er eigenlijk niet erg mee bezig", zegt de popdiva. "Het was zo verschrikkelijk druk. Toen ik terugkwam, dacht ik: nu moet ik even naar de huisarts gaan."

"Ik was echt gefocust op het Songfestival", laat Oosterhuis weten. De mogelijke zwangerschap kreeg pas later haar aandacht. "Ik moet je eerlijk zeggen: voor mij is dat hele traject na het Songfestival pas echt begonnen. Je moet het ook allemaal even goed uitzoeken en ja, we zijn in blijde verwachting."

Balen

De artieste baalt ervan dat haar optreden in de Heineken Music Hall in december niet doorgaat, maar het kon niet anders. "Je kunt het gewoon niet plannen. Als je 42 bent, mag je al heel blij zijn dat je nog zo'n mooi, klein poppetje op de wereld mag zetten." Ze noemt de zwangerschap 'een groot, welkom cadeau'.

Het wordt het eerste kindje voor de zangeres en haar vriend Alvin Lewis. Ze heeft al twee zoons met haar ex-man Sander van den Eeden en ook Alvin heeft een kind uit een vorige relatie.

Oosterhuis wil niet weten of ze een jongetje of een meisje krijgen. "We gaan ons helemaal laten verrassen."