Arnold Schwarzenegger was positief verrast toen zijn zoon Patrick hem voorstelde aan zijn inmiddels ex-vriendin Miley Cyrus.

Dat vertelt de acteur in de radioshow van Howard Stern.

Tijdens de kortstondige relatie tussen Patrick Schwarzenegger en Cyrus maakte vader Schwarzenegger kennis met een warmhartige jonge vrouw. "Ik ontmoette Miley Cyrus toen ze met ons meeging op skivakantie en toen kwam ik erachter dat ze een fantastisch mens was", vertelt de acteur.

Op de vakantie waren er ook kleine kinderen in het gezelschap en Cyrus wierp zich op als lieve suikertante. "Elke dag trakteerde ze cadeautjes en speelde ze met hen. Soms waren ze wel twee uur lang in de sneeuw bezig. Ze is geweldig."

Ervaring

In april liep de relatie na een klein half jaar op de klippen. "Patrick had een mooie ervaring en een geweldige relatie, maar uiteindelijk viel het in duigen", vertelt Schwarzenegger.

Maar tot zijn genoegen gaat het erg goed met zijn zoon. Deze week werd bekend dat hij een hoofdrol heeft gescoord in de film Midnight Sun.

Passie

"Hij heeft acteerlessen gevolgd en studeert nog economie. Hij heeft erg hard gewerkt voor beide dingen." De voormalig gouverneur is blij dat zijn zoon zijn passie volgt.

"Ik ben er trots op dat hij het zo goed doet. Het maakt me niet uit of mijn kinderen loodgieter, schrijver of leraar worden. Zolang ze maar gepassioneerd zijn. Dat is het belangrijkst. Ik heb zelf altijd mijn passie gevolgd en al mijn kinderen doen dat ook."