Bobbi Kristina Brown, de dochter van de overleden zangeres Whitney Houston, is overgebracht naar een hospice. De familie heeft dat woensdag laten weten. 

De kans lijkt groot dat ze daar zal overlijden.

''Ondanks de goede medische zorg in verschillende instellingen, is Bobbi Kristina's toestand gestaag verslechterd. We danken iedereen voor hun steun en gebeden. Ze is nu in Gods handen", aldus de verklaring van de familie.

De 22-jarige Bobbi Kristina werd eind januari bewusteloos gevonden in bad in haar huis in Atlanta en ligt sindsdien in coma. Wat er precies is gebeurd, is nog altijd niet duidelijk. 

Rechtszaak

Tegen de vriend van Bobbi Kristina, Nick Gordon, is woensdag een rechtszaak aangespannen door de voogd die de rechtbank had aangewezen nadat Bobbi Kristina in coma was geraakt. Zij beschuldigt Gordon ervan dat hij zijn vriendin heeft mishandeld op de dag dat ze bewusteloos werd gevonden.

Ook zou hij geld van haar goedgevulde bankrekening hebben gehaald terwijl zij in coma lag. De voogd, Bedelia Hargrove, eist 10 miljoen dollar schadevergoeding van Gordon.

De omstandigheden waaronder Bobbi Kristina werd gevonden, doen sterk denken aan het overlijden van haar moeder. Whitney Houston werd in februari 2012 dood gevonden in het bad in haar hotelkamer in Beverly Hills. Haar dood zou te maken hebben gehad met een hartkwaal in combinatie met drugsgebruik.