De rechtszaak tegen vechtsporter Badr Hari is woensdag aangehouden. Zijn advocaat had hierom gevraagd wegens "trieste omstandigheden" in het leven van de verdachte.

Zijn advocaat Bénédicte Ficq gaf woensdag achter gesloten deuren toelichting over de "delicate persoonlijke omstandigheden" waarmee ze het aanhoudingsverzoek onderbouwde.

Welke omstandigheden dit zijn is niet bekendgemaakt. Ficq stelt dat het om "acute, zeer zwaarwegende familieomstandigheden" gaat. Zij verzoekt de media om respect te tonen voor de privacy van haar cliënt.

De verdachte was woensdag wel aanwezig op de zitting. Badr Hari staat terecht voor de zware mishandeling van zakenman Koen Everink drie jaar geleden, in een skybox in de Amsterdam Arena.

Het gerechtshof in Amsterdam had vier dagen uitgetrokken voor de inhoudelijke behandeling van de zaak.

Uitgaansleven

De vechtsporter werd vorig jaar door de rechtbank veroordeeld tot anderhalf jaar cel voor een reeks mishandelingen in het uitgaansleven.

Het Openbaar Ministerie had vier jaar gevangenisstraf geëist, waarvan een jaar voorwaardelijk. Zowel de vechtsporter als Justitie gingen tegen die uitspraak in hoger beroep.

De beroepszaak tegen Hari wordt op zijn vroegst komend najaar voortgezet. Ook de zaak tegen zijn medeverdachte Ferhat Y. is aangehouden. Het hof weigerde het verzoek van diens advocaat Marijn Zuketto in te willigen om de zaak af te splitsen van die van Badr Hari.

Video: Hof houdt zaak Badr Hari aan