De zoon van Sean 'Diddy' Combs heeft zijn vader in de nacht van dinsdag op woensdag via sociale media bedankt, omdat hij voor hem opkwam. Diddy werd gearresteerd nadat hij de American football-trainer van zijn zoon sloeg.

"Ik dank God dat ik een vader heb die er altijd voor mij is. Ik houd van je pap", aldus Justin Combs bij een foto van zichzelf en zijn vader op Instagram.

Combs werd maandag gearresteerd omdat hij volgens de politie in het bezit was van een kettle bell: een gewicht met een handvat eraan. Zo'n voorwerp wordt in de Verenigde Staten beschouwd als een dodelijk wapen.

Tijdens een training op de Universiteit van Californië in Los Angeles zou de rapper een woordenwisseling hebben gehad met de trainer van het team van zijn zoon Justin. Daarbij heeft hij de coach beetgepakt, maar de kettle bell zou er uiteindelijk niet aan te pas zijn gekomen.

Via zijn woordvoerder heeft de rapper laten weten uit zelfverdediging te hebben gehandeld. "De verschillende weergaven van de gebeurtenissen zijn geheel onjuist. Wat we nu kunnen zeggen is dat meneer Combs handelde uit zelfverdediging voor zichzelf en zijn zoon."

Combs is inmiddels weer op vrije voeten, na het betalen van zijn borg van naar verluidt 50.000 dollar. Hij geldt nog wel als verdachte en moet volgens NBC Los Angeles op 13 juli voorkomen.