Adam Lambert had graag gewild dat hij voor zijn coming out een rolmodel had gehad. Dat vertelt hij in een interview met Out Magazine.

Nadat zijn ster rijzende was na zijn deelname aan American Idol in 2009, volgden er hardnekkige geruchten over de geaardheid van de zanger. Terwijl hij privé al wel uit de kast was als homoseksueel, wist hij niet goed hoe hij het publiek aan moest pakken.

"Hoeveel artiesten hadden we in die tijd nou eigenlijk die uit de kast waren?", vraagt Lambert zich hardop af. "Elton John. En George Michael, en zijn coming out was dankbaar voer voor de bladen."

Lambert miste een rolmodel. "Er was niet echt een voorbeeld om te volgen. Dat was het enige dat ik graag had gewild: een beetje meer begeleiding." Uiteindelijk deed Lambert zijn geaardheid uit de doeken middels een interview met muziekblad Rolling Stone.

"Er waren zeker momenten van frustratie en druk, maar er was zeker ook goede wil. Veel steun van de fans en van media, en het kwam goed. Ik ben er niet bitter over."

Freddie Mercury

De zanger beseft zich dat homoseksualiteit in de entertainmentindustrie een paar decennia eerder een nog veel sterker taboe was. Lambert trad in de voetsporen van Freddie Mercury door samen met Queen op te treden, een idool wiens seksualiteit niet serieus werd genomen.

"Technisch gezien zat hij niet in de kast. Als ze hem tijdens interviews vroegen of hij homo was zei hij gewoon: 'O, ja, zo homo als het maar zijn kan, schat', maar niemand geloofde dat omdat ze het niet wilden geloven. Het was zo taboe dat mensen er niet eens aan dachten dat hij homo zou zijn."