Bonnie St. Claire is op de hoogte van haar liefde voor alcohol, maar weet ondertussen de grenzen. Wel wil ze duidelijk maken dat ze het absoluut niet erg zou vinden als ze "morgen dood neervalt".

Dat vertelt ze woensdag in gesprek met Story.

De zangeres is het zat dat ze zichzelf elke keer moet verdedigen als ze een glaasje wijn neemt. "Het is mijn leven en ik ken mijn lichaam als geen ander", aldus St. Claire. "Daarom weet ik dat het geen kwaad kan als ik een wijntje neem. En ja, als ik morgen dood neerval, heb ik wel geleefd zoals ik dat wilde."

"Ik word dit jaar 66 en mocht er iets ergs gebeuren, hoeft niemand medelijden met mij te hebben. Dan heb ik een mooi leven gehad. Met een lekker glas wijn, dat maakt het leven net iets leuker. Maar ik ben natuurlijk niet zo dom dat ik sterke drank in huis haal."

Ziekenhuis

Omdat de zangeres haar lichaam vertrouwt, gaat ze ook niet meer langs het ziekenhuis om zich te laten onderzoeken. "Twee jaar geleden is mijn jongste broer op 58-jarige leeftijd plotseling overleden. Hij leefde altijd gezond en mankeerde nooit iets."