Emile Ratelband wordt bij de zaak rond de brandstichting van zijn huis toch verdacht van betrokkenheid. Hoofdverdachte Rob Z. stelt dat de positiviteitsgoeroe hem de opdracht gegeven heeft.

Dat meldt RTL Boulevard dinsdag.

Ratelband zegt dat hij slachtoffer is van afpersing. "De mannen kwamen bij mij langs en zeiden tegen mij: 'Wij hebben het gedaan, en wij gaan zeggen dat jij ons de opdracht hebt gegeven. Als je ons 100.000 euro betaalt, dan zullen wij niets zeggen', wat gewoon afpersing is."

In maart 2009 werd een serieuze poging gedaan het huis van Ratelband op te blazen, met kerosine, ethanol, slagpijpjes en een tijdschakelaar. Het kwam niet tot een explosie, omdat het benzinemengsel niet ontbrandde.

Vrijgesproken

In die zaak werd Z. opgepakt, en was Ratelband ook verdacht. Hij werd echter in 2013 vrijgesproken van poging tot brandstichting, maar de rechtbank zei daarbij sterke aanwijzingen te hebben dat hij wel degelijk de opdracht voor de brandstichting heeft gegeven.

Z. wordt beschuldigd van meerdere brandstichtingen, waarbij het telkens om verzekeringsgeld was te doen. Daarnaast verdenkt het OM hem van het organiseren van een (mislukte) liquidatie en een aanslag met een handgranaat.