Johnny Depp en Amber Heard zullen voorlopig geen bezoek meer brengen aan Australië. De actrice zegt dat zij en haar echtgenoot het land voorlopig mijden.

"Ik heb het vermoeden dat wij Australië voorlopig even zullen mijden, zoveel als mogelijk, dankzij bepaalde politici hier", aldus de 29-jarige actrice in een interview met het Australische Sunrise.

De honden van Heard en Depp, Pistol en Boo, werden begin mei met de dood bedreigd, nadat ze illegaal Australië waren binnen gekomen. De acteur had zijn twee honden meegenomen in een privévliegtuig, maar had daarvoor geen aanvraag gedaan en zich niet gehouden aan de reisvoorschriften.

De minister van landbouw dreigde de honden te laten doden als ze niet snel het land zouden verlaten. "Er is een proces waar je doorheen moet. Je hebt vergunningen nodig, ze moeten in quarantaine. Als we filmsterren toestaan om tegen de wet in te gaan, moeten we dat dan voor iedereen doen?"

"Ik denk dat iedereen probeert zijn of haar vijftien minuten van bekendheid te krijgen, zelfs medewerkers van de overheid", aldus Heard over de minister.