De voormalig zakenpartner van Dave Roelvink heeft de dj een rekening van 50.000 euro opgestuurd. Wim Franke kreeg enkele maanden geleden van Roelvink te horen dat zijn diensten niet meer nodig waren.

"Ik heb me kapot gewerkt en ben niet afgekocht. Er werd mij slechts meegedeeld door de nieuwe manager van Dave dat ik niet langer nodig was", vertelt Franke dinsdag aan De Telegraaf.

"Zo werkt dat niet. Die halve ton vereffent alle rekeningen. Dan is wat mij betreft de kous af."

In 2013 ontmoette Franke Roelvink, wie hij hielp een nieuwe carrière te vinden en met wie hij samenwerkte aan de dj-droom van het toenmalige model. "Samen ontdekten wij zijn passie voor muziek en borduurden daarop voort."

Dries Roelvink heeft toegegeven dat de zaken met Franke niet netjes zijn afgehandeld, maar heeft ook gezegd dat hij niet meer dan een 'hobby-dj' is. "Eerst dacht ik nog: 'laat gaan'. Maar nu Dries vertelt dat ik aan de kant ben gezet omdat ik een amateur ben, is de maat vol. Hoe durft hij dat te zeggen? Vier ton is er al binnengehaald met wat ik voor Dave heb opgezet."

"Als ik als manager een artiest belazer, ben ik een oplichter. Maar als de artiest de boel bedondert, moet ik dat als manager pikken? Ik dacht het niet. Bovendien heeft Dries letterlijk gezegd: 'Het was niet de soep maar Franke die Dave zijn leven weer inhoud gaf, en hem uit het dal heeft getrokken."