Bill Cosby wil dat rechter zaak verwerpt

De advocaten van Bill Cosby hebben voor een federale rechter in Springfield gevraagd om de aanklacht van drie vrouwen tegen de acteur te verwerpen. Cosby had de vrouwen leugenaars genoemd omdat ze hem beschuldigen van aanranding. 

Volgens de vrouwen moet Cosby gestraft worden voor de 'leugenaars-uitspraak', maar zijn advocaten zeggen dat Cosby uit zelfverdediging handelde.

"In de wet staat niet dat je je mond hoeft te houden als je publiekelijk wordt aangevallen", zouden de advocaten in de rechtbank hebben gezegd volgens The Boston Globe. "Sterker nog, wat wel in de wet staat, is dat je je mag verdedigen tegen openlijke aanvallen zonder dat je daarvoor vervolgd kan worden."

Cosby was zelf niet bij de zitting die zo'n 75 kilometer van zijn huis plaatsvond. De rechter heeft het verweer van de advocaten in beraad genomen en komt er later op terug. Als Cosby voor zijn uitlatingen niet wordt vervolgd, betekent dat niet dat hij van justitie af is. Er lopen nog altijd rechtszaken tegen hem voor het vermeende misbruik van tientallen vrouwen.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUshop

Tip de redactie