Kanye West vergelijkt zichzelf graag met grootste denkers. De rapper zegt zondag in een interview met de Britse krant The Sunday Times veel gemeen te hebben met genieën uit de Italiaanse renaissance.

De rapper vergeleek zich eerder met Da Vinci, Steve Jobs en Barack Obama. 

"Voor alle haters: ik zeg niet dat ik Da Vinci ben, maar ik vind wel dat iedereen het recht heeft om zich te vergelijken met wat dan ook,'' legt hij uit.

Baanbrekend

De 38-jarige West doet er naar eigen zeggen alles aan om baanbrekend te zijn. Hij heeft ervoor gevochten om niet in een 'hokje geplaatst te worden'. Iets wat Leonardo Da Vinci, Michelangelo en Galileo Galilei ook deden, meent de man van Kim Kardashian.

''Stel je voor dat Da Vinci of Michelangelo of Galileo werd gevraagd om aan niets anders te denken dan het eerste ding waardoor ze bekend werden. Dan zou Da Vinci dus maar één idee mogen hebben." 

Petitie

West is dan ook van plan om een bijzonder optreden te geven volgend weekend op het befaamde festival van Glastonbury. De rapper zegt geen boodschap te hebben aan de 130.000 mensen die de petitie tekenden om West te weren van het festival. Zij vinden dat de rapper en muziekproducent het niet verdient om een headliner te zijn.