Blake Fielder-Civil weigert de schuld te dragen voor de dood van zijn ex-vrouw Amy Winehouse. "Ik denk niet dat ik haar kapot heb gemaakt", zegt hij in een interview met Time Magezine. 

"Ik denk dat we elkaar hebben gevonden en andere mensen moeten beseffen dat ze al met verslaving kampte voor ze mij ontmoette", zegt hij volgens muziekblad NME.

"Ze was geen gelukkige vrouw", gaat hij verder. "En ik vind het niet respectvol om mij weg te zetten als een Machiavellistische poppenspeler." 

Flieder-Civil liet Winehouse voor de eerste keer heroïne gebruiken, zei hij jaren geleden al. De zangeres overleed in 2011 op 27-jarige leeftijd aan de gevolgen van drankmisbruik. Haar ex kickte zelf succesvol af van zijn drugsverslaving.

Straf

De zangeres schreef over hem het nummer Back to Black. Hij houdt nog steeds van haar. "Ik denk iedere dag aan haar. Ik zit een beetje vast en worstel met de vraag hoe ik nu verder moet. Sinds ze is overleden gaat eigenlijk niets meer goed. Ik heb bijna het idee dat ik word gestraft." 

Mitch Winehouse, de vader van de zangeres, heeft geen goed woord over voor Flieder-Civil. "Ik zou graag een keer met hem spreken", zegt hij. "Ik wil oprecht zijn vergeving voor de rol die ik heb gespeeld in wat er is gebeurd. Maar ik neem niet de verantwoordelijkheid voor haar dood. Dat zou niet eerlijk zijn."