Een zelfbenoemde prins uit Montenegro heeft Pamela Anderson een eretitel gegeven om de actrice te bedanken voor haar liefdadigheidswerk.

Zij mag zichzelf nu 'Imperial Countess of Giglio' noemen. Vrij vertaald betekent dat 'gravin van de lelie'.

Anderson werd door 'prins' Stephan Cernetic geëerd voor haar inspanningen om de wereldzeeën en -oceanen te beschermen. Ze ontving de titel tijdens een plechtigheid in de Italiaanse stad Genua.

Op de TMZ-website staan foto's van de ceremonie en het document dat de voormalige Baywatch-ster mee naar huis mocht nemen. Haar zoons Brandon en Dylan zijn tot ridder benoemd, maar de twee tieners konden er in verband met hun eindexamens niet bij zijn.

'Bizar'

Cernetic is geen echte prins en het gaat hier dan ook niet om echte koninklijke titels. Dat lijkt Anderson, die hij eerder benoemde tot 'Dame of Grand Cross', weinig uit te maken. In mei vertelde de 47-jarige blondine nog in de talkshow van Ellen DeGeneres dat Cernetic een groot dierenliefhebber is. "Hij vindt het geweldig wat ik allemaal voor dieren heb gedaan", zei ze trots. Wel gaf Anderson toe dat het 'erg bizar' was om de eretitels te krijgen.