Fred van Leer is al vijftien jaar vrijgezel. Maar de 38-jarige stylist mist een relatie in zijn leven niet. ''Ik kan heel goed alleen zijn. Ik ben eigenlijk altijd al een loner geweest.''

Dat vertelt hij aan De Telegraaf. 

Van Leer staat best open voor een relatie. ''Maar ik kom gewoon nooit een leuke man tegen. Ik ben nog van ouderwets contact maken in de kroeg.'' Het probleem is echter dat de helft van de mannen die de stylist daar tegenkomt niet in hem geïnteresseerd is omdat hij op televisie verschijnt.

Koikarper

"De andere helft vindt me om dezelfde reden juist wél leuk. De kans dat ik daar een constructieve relatie vind, is dus erg klein. Bovendien stel ik hoge eisen aan een potentiële vriend. Ik vis in een vijver vol guppy’s, maar ik wil een koikarper", aldus Van Leer.

De keren dat de stylist een leuke man ontmoet, heeft hij vaak al een relatie. "Ik heb drie gouden regels: ik zal nooit in een huwelijk wroeten, ik ga nooit samenwonen en ik begin niks met jonge mannen van in de twintig. Te jong; die moeten nog lekker fladderen."