Cara Delevingne is in een interview met Vogue voor het eerst open over haar seksuele geaardheid. Het model zegt op jonge leeftijd in de war te zijn geweest over haar seksualiteit. 

"Ik denk dat verliefd zijn op mijn vriendin een grote rol speelt in waarom ik me deze dagen zo gelukkig voel", zegt ze over zangeres Annie Clark, beter bekend als St. Vincent. "Dat deze woorden uit mijn mond komen is eigenlijk een wonder."

Over de mogelijke relaties van Delevingne worden tijdschriften vol geschreven, maar zelf zegt ze in het openbaar nooit wat over haar liefdesleven. Als kind was het 22-jarige model al in de war over haar seksuele geaardheid. Het idee dat ze lesbisch zou zijn vond ze 'eng'. 

"Ik heb lang gedaan om aan het idee te wennen, tot ik voor het eerst verliefd werd op een meisje toen ik 20 jaar was en wist dat ik het moest accepteren."

Angst

De Britse zegt ook erotische dromen te hebben over mannen. "Ik had er twee dagen geleden nog een waarin ik met een man in een zwarte auto stapte met wat vrienden van hem en ik besprong hem zo ongeveer."

Net als haar ouders sluit Delevingne niet uit dat het een fase is. "Als ik ooit een man vind waar ik verliefd op word, dan wil ik met hem trouwen en kinderen krijgen. En dat vind ik heel beangstigend, want ik ben altijd bang dat mannen zullen vertrekken als ze me echt leren kennen."

Het model zegt ook in haar puberteit last te hebben gehad van depressies. "De gevoelens werden zo pijnlijk dat ik mijn hoofd tegen een boom ramde omdat ik bewusteloos wilde worden." Ze kreeg tal van antidepressiva voorgeschreven. "Ik rookte veel wiet als tiener, maar ik was compleet gestoord. Met of zonder drugs."

Ze stopte met haar school en beloofde haar ouders werk te vinden. Haar modellencarrière kreeg ze niet meteen van de grond, maar ze brak door op haar 18e.