John Legend weigert niet langer het politiek omstreden Beverly Hills Hotel binnen te stappen. Een recent privé optreden aldaar wijst erop dat de zanger van gedachten is veranderd.

The Hollywood Reporter meldt dat Legend eind mei op een trouwerij in het hotel zong, een schnabbel waarmee hij 300.000 dollar (263.000 euro) verdiende.

In februari weigerde hij juist nog een uitnodiging voor een feestje in het hotel. Een jaar geleden kwam het hotel in opspraak omdat de eigenaar de sultan van Brunei is, die toen shariawetgeving in zijn land doorvoerde. Met de nieuwe wet wordt het makkelijker gemaakt om homoseksuelen en overspeligen te stenigen.

Net als veel collega's sprak Legend zich fel uit voor een boycot van het beroemde hotel, dat regelmatig decor is van met sterren overladen feestjes. Onder de andere bekende actievoerders bevonden zich onder anderen Ellen de Generes, Stephen Fry, Will Smith, Tom Cruise en Jamie Foxx.

Ook de organisatie van de Oscars en mediamagnaat Richard Branson van Virgin keerden het hotel de rug toe. De steenrijke sultan is al lange tijd eigenaar van de hotelketen waar onder meer het Beverly Hills Hotel, het Dorchester in Londen en het Le Meurice in Parijs bij horen.