De door Miley Cyrus bewerkte tijdschriftcovers van Vanity Fair met daarop Caitlyn Jenner hebben op een veiling 69.000 dollar (60.000 euro) opgeleverd.

Dat melden Amerikaanse media.

De stukken werden geveild tijdens het gala van amfAR, een stichting voor aidsonderzoek. Cyrus was aanwezig als eregast omdat ze zich al een tijd lang inzet voor de strijd tegen aids en HIV. Om de kas van de organisatie te spekken, nam de zangeres de drie door haar kleurrijk bewerkte tijdschriftcovers mee voor de veiling die avond.

De 22-jarige zangeres, die haar ouders meenam naar het evenement, nam tijdens het bieden de microfoon even over van de veilingmeester.

"Mijn linkerborst is vreemd genoeg groter dan mijn rechter", riep Cyrus die het bieden wilde stimuleren. "Ik zal mijn linkerborst laten zien als we de 69.000 dollar halen. En ik maak je huis naakt schoon!" Of ze zich aan haar woord zal houden moet nog blijken, maar de popster benadrukte dat de kunstveiling niet het belangrijkste was van de avond.

Prijs

"We zijn hier niet om kunst te kopen die niemand nodig heeft, we zijn hier om een verschil te maken." Nadat ze een prijs kreeg uitgereikt voor haar inzet, beloofde ze zich in te blijven zetten voor de ontwikkeling van een oplossing voor HIV en aids.

"Er zijn hier veel mensen die erkenning verdienen voor hun verdiensten in het aidsonderzoek. Ik beloof dat ik met dit leger mee blijf vechten om een medicijn te vinden voor deze epidemie."